13 .Which term of the BRICS presidency is India holding in 2026? 2026… — Careerwill App — TG.ME

13 .Which term of the BRICS presidency is India holding in 2026?
2026 में BRICS की भारत की अध्यक्षता इस समूह की उसकी कौन-सी अध्यक्षता है?
Answer: -   Fourth / चौथी

14 .Which country will host the first ICC Women's Champions Trophy in 2027?
2027 में पहली ICC महिला चैंपियंस ट्रॉफी की मेजबानी कौन-सा देश करेगा?
Answer: -   India / भारत

15 .In which city is the third stage of the World Archery Para Series 2026 being organized for the first time in India recently?
हाल ही में भारत में पहली बार विश्व तीरंदाजी पैरा सीरीज 2026 के तीसरे चरण का आयोजन किस शहर में किया जा रहा है?
Answer: -   Ahmedabad / अहमदाबाद

-------------------------------------
🎯 Static GK MCQ
-------------------------------------

16 .In which year was the Indian Space Research Organisation (ISRO) established?
भारतीय अंतरिक्ष अनुसंधान संगठन (ISRO) की स्थापना किस वर्ष हुई थी?
Answer: -   1969 / 1969

17 .In which year was the National Wildlife Protection Act implemented in India?
भारत में राष्ट्रीय वन्यजीव संरक्षण अधिनियम किस वर्ष लागू किया गया था?
Answer: -   1972 / 1972

18 .In India, National Teachers' Day (September 5) is celebrated to commemorate the birth anniversary of whom?
भारत में राष्ट्रीय शिक्षक दिवस (5 सितंबर) किसकी जयंती के उपलक्ष्य में मनाया जाता है?
Answer: -   Dr. Sarvepalli Radhakrishnan / डॉ. सर्वपल्ली राधाकृष्णन

19 .In which Indian state is the famous Naldurg Fort located?
प्रसिद्ध नलदुर्ग किला भारत के किस राज्य में स्थित है?
Answer: -   Maharashtra / महाराष्ट्र

20 .In which year was the United Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS) adopted?
अंतरराष्ट्रीय समुद्री कानून पर संयुक्त राष्ट्र अभिसमय (UNCLOS) किस वर्ष अंगीकृत किया गया था?
Answer: -   1982 / 1982

Double Tap ❤️ if this helped you!
❤64👍8🫡4🙏1
September 6, 2026 17.7K 35