13 .Who recently became the first Indian player to win the Grand… — Careerwill App — TG.ME

13 .Who recently became the first Indian player to win the Grand Chess Tour title?
हाल ही में ग्रैंड चेस टूर (Grand Chess Tour) का खिताब जीतने वाले पहले भारतीय खिलाड़ी कौन बने हैं?
Answer: - R. Praggnanandhaa / आर. प्रज्ञानानंद

14 .Which state government recently launched the 'Vidya Sathi' app to provide free online educational support to students from class 9 to 12?
हाल ही में कक्षा 9 से 12 तक के छात्रों को मुफ्त ऑनलाइन शैक्षिक सहायता प्रदान करने के लिए किस राज्य सरकार द्वारा 'विद्या साथी' (Vidya Sathi) ऐप लॉन्च किया गया है?
Answer: - Bihar / बिहार

15 .With which foreign company did Hindustan Aeronautics Limited (HAL) recently sign an agreement for the development of the Aravalli helicopter engine?
हाल ही में हिंदुस्तान एयरोनॉटिक्स लिमिटेड (HAL) ने अरावली (Aravalli) हेलीकॉप्टर इंजन के विकास के लिए किस विदेशी कंपनी के साथ समझौता किया है?
Answer: - Aerospace company Safran / एयरोस्पेस कंपनी सफ्रान

🎯 Static GK MCQ

16 .In which city was the first session of the Indian National Congress held?
भारतीय राष्ट्रीय कांग्रेस का पहला अधिवेशन किस शहर में आयोजित किया गया था?
Answer: - Bombay (1885) / बॉम्बे (1885)

17 .Which planet in our solar system is known as the 'Red Planet'?
हमारे सौर मंडल में किस ग्रह को 'लाल ग्रह' के नाम से जाना जाता है?
Answer: - Mars / मंगल ग्रह

18 .What is the minimum age required to become the President of India?
भारत का राष्ट्रपति बनने के लिए न्यूनतम आयु कितनी होनी चाहिए?
Answer: - 35 Years / 35 वर्ष

19 .The famous 'Hornbill Festival' is celebrated in which Indian state?
प्रसिद्ध 'हॉर्नबिल महोत्सव' भारत के किस राज्य में मनाया जाता है?
Answer: - Nagaland / नागालैंड

20 .Which vitamin is also known as Ascorbic Acid?
किस विटामिन को एस्कॉर्बिक एसिड के नाम से भी जाना जाता है?
Answer: - Vitamin C / विटामिन सी

Double Tap ❤️ if this helped you!
❤92🙏5
August 29, 2026 28.5K 47